Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya företagare flyttar in

Den tomma industrifastigheten i Änge Park fylls av en restaurang och en bygghandel. De hoppas kunna dra nytta av varandra.

Efter att industrifastigheten i Änge Park i Krokoms kommun stått tom sedan Samhall lämnade den i slutet av 2011 ska nu ny verksamhet fylla lokalerna.

Entreprenören Kalle Bäckwall förvärvade fastigheten i november förra året.

I mitten av juni öppnade restaurangen Vändpunkten vilket Gill Lantz står bakom och till hösten ska en bygghandel öppna.

Gill Lantz inriktar sig på husmanskost och har börjat bygga up ett kundunderlag.

– Jag fick idén efter att min dotter varit utan arbete. Jag vill ge folk möjlighet att testa på arbetslivet genom min restaurang, säger Gill.

Hon driver det som en enskild firma men med filosofin hos ett socialt företag där arbetslösa har möjlighet att arbetsträna.

Intill köket och matsalen ligger ett omklädningsrum och där bak finns en större industrilokal som i nuläget mest innehåller gammalt bråte. Här ska Bertil Jakobsson, Lucas Jakobsson och Kalle Bäckwall städa upp inför hösten.

De tre håller på med att starta Änge Park AB som ska bestå av ett lager med större material som kunderna kan köra igenom med bil och en butik där mindre varor ska kunna inhandlas.

– Omklädningsrummen ska rivas ut och bli butik, berättar Lucas.

Även fasaden kommer att se något annorlunda ut med en ny entré till butiken och nya skyltar.

– Än så länge har vi ingen överenskommelse med någon leverantör. Mycket som är oklart nu har de antagligen erfarenhet av och kan ge tips, säger Bertil.

Nästa steg är att hitta rätt leverantör och därefter hoppas de att bygghandeln ska vara i gång i oktober.

Bertil och Lucas Jakobsson ser det nya företaget som en möjlighet till arbete för dem och sedan som något som är bra för bygden när butikskedjan Granngården stänger sin verksamhet i Offerdal.

Att restaurangen Vändpunkten och den nya bygghandeln ska hålla till i samma lokaler tror både Gill Lantz, Bertil Jakobsson och Lucas Jakobsson är ett framgångsrecept.

– Förhoppningsvis kommer det kunder till oss som samtidigt vill äta, säger Bertil.

Lucas fyller i.

– Och tvärt om, säger han.

Lucas är mån om att det ska rulla på bra redan från början och när han berättar för andra om den nya bygghandeln har de varit entusiastiska.

– Det gäller att hitta rätt priser, att ha ett flöde i försäljningen och ge bra service, säger Lucas.

Mycket av detta kommer kundernas önskemål och köpvanor ge en fingervisning om.

Kalle Bäckwall säger att än så länge kommer de inte att kunna släppa in fler företag i fastigheten men att företagande generellt är viktigt i en ort som Änge.

– All verksamhet och entreprenörskap är viktig för att hålla liv i bygden, säger han.

Gill Lantz har en bra känsla inför hösten.

– Det är medvind i det här, känns det som, säger hon.