Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya butikskedjor intresserade av etableringar

Butikskedjornas intresse för att etablera sig i Östersund växer.

Totalt handlar det om tusentals kvadratmeter ny handel som vill slå sig ner här.

Systembolaget flyttar, butikslokaler gapar tomma och drömmen om ett Biltema i Östersund ser ut att hamna allt längre bort. Det kan se ut som att handeln i Östersund har stannat av. Men tro det eller ej, verkligheten är faktiskt den helt motsatta.

Andreas Nelvig, vd för fastighetsbolaget NP3 som äger fastigheterna i Lillänge och näringslivschefen i Östersunds kommun Magnus Lindgren, siar om en helt annan framtid inom handeln.

– Östersund är väldigt intressant för butikskedjor. Många vill etablera sig här, säger Andreas Nelvig.

Enligt Andreas finns det i dag så pass många intressenter så att det skulle kunna täcka upp en sammanlagd yta på 25 000 kvadratmeter spritt över Lillänge och Odenskog. Det handlar om stora och små butikskedjor, som inte finns inom kommunen sedan tidigare. Vilka de är vill han inte berätta.

Men drömmen om ett Biltema verkar inte vara helt förbi. I ala fall inte om man får tro näringslivschefen Magnus Lidgren.

– Biltema har ju funnits med sedan tidigare och haft intresse.

Så du menar att Biltema finns med även i dag, som en av de intressenter som vill etablera sig här?

– Så är det nog.

Han menar att Östersund har mycket att tacka norrmännen för.

– Vi klarar oss tack vare kunderna som kommer från Norge, säger han.