Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya bostäder planeras i Duved

En serie kedjehus planeras i centrala Duved, mellan hotell Renen och Mångån. Ett planförslag har just sänts ut på samråd.

Planen omfattar ett 1,6 hektar stort område i västra Duved där en privat exploatör vill bygga bostäder och butiker. Området, som begränsas österut av hotell Renen och Duveds föreningshus, Mångån västerut och Karolinervägen i syd, är i dag öppen gräsmark där hästar tidvis betar.

Planen berör riksintresse för turism och friluftsliv och ligger på gränsen till riksintresse för kulturmiljövård på grund av närheten till Forsa.

Totalt rör det sig om fyra längor kedjehus i ett och ett halvt plan som exploatören vill bygga, plus ett separat hus med handel och bostäder.

I somras skickades ett planprogram ut på samråd. Länsstyrelsen och kommunens miljökontor påpekade då att Mångån, som är del av Natura 2000-skyddade Åreälven, inte fick påverkas, exempelvis av grumlingar under byggtiden. Några sakägare hade synpunkter på lösningarna för parkering och infarter och vad som ska hända med befintliga gångstigar och längdspår.

Samrådet pågår fram till den 22 april.