Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya beskedet: Ingen världscupfinal i Åre – tävlingarna i Cortina ställs in

 
Corona: Sport
Visa alla artiklar

Den alpina världscupfinalen kommer inte att köras i Åre.

Tidigare i veckan meddelades att den alpina världscupfinalen i ​Cortina d'Ampezzo i Italien kan komma att ställas in på grund av coronaviruset. Sveriges alpina chef Tommy Eliasson Winter sade då att Åre kunde tänka sig att arrangera tävlingarna istället för Cortina om det skulle behövas.

Men nu tar Åre tillbaka erbjudandet efter att Eliasson Winter varit i kontakt med styrelsen i bolaget som arrangerar alpina tävlingar i Åre. Anledningen är organisatoriska svårigheter som skulle uppstå vid ett arrangemang med så kort varsel.

– Vi fick ett besked från styrelsen som inte trodde att vi skulle klara organisationen. Vi kan inte med så kort varsel hantera volontärer, ekonomin och boendesituationen som skulle krävas.

Kommer tävlingarna i Åre under nästa vecka att köras som planerat?

– Ja i dagsläget har vi sagt det, säger Tommy Eliasson Winter.

Under fredagskvällen kom beskedet att tävlingarna i Cortina ställs in helt.

– Det är med stor besvikelse jag accepterar det här beslutet, säger italienske skidförbundets president Flavio Roda till AP, enligt Sportbladet.

12 mars inleds de ordinarie världscuptävlingarna i Åre.