Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya bekymmer för Lindkvist

Rasmus Lindkvist har varit pålitlig som en klocka och en av ÖFK:s främsta spelare under säsongen.

Nu är plötsligt hans sjukjournal riktigt trist läsning.

– Foten och knät igen, säger han.

Med tre mål och sju målgivande passningar är 23-åringen ÖFK:s klart bästa poängspelare i år.

Flytten framåt i banan gav mål mot både GIF Sundsvall och GAIS. Samtidigt har skadorna hopat sig.

Hemma mot GAIS trampade han genom hälen och borta mot Jönköpings Södra gjorde åkte han på en rejäl fotstukning, som även medförde känningar i ett knä.

En förvärrad version av hälskadan gjorde att han började på bänken i Varberg. Efter elva minuters inhopp fick han kasta in handduken igen.

Rasmus Lindkvist kolliderade med hemmamålvakten Dan Sadé vid ett friläge och blev liggandes. Nu var det Jönköpingsskadans tur att ta omtag.

– Ja, det är foten och knät som slets ut igen. Inte hälen den här gången, säger Rasmus Lindkvist när han haltar ut mot spelarbussen efter att ha fått behandling från ÖFK:s sjukgymnast Jennifer Taylor.

– Vi får se vad som händer framöver nu. Det är ju inte helt hundra, om man säger så.

När Rasmus Lindkvist haltade av var det redan bestämt att Sinan Ayranci skulle bytas ut. Det ledde till en sekunds förvirring på ÖFK-bänken innan Jamie Hopcutt fick kallas in samtidigt.

– Det var lika bra att de båda kom in, säger Rasmus Lindkvist.

Duon gjorde nämligen stor succé under sista kvarten. Men Jamie Hopcutt på högerflanken och Taylor Morgan i straffområdet blev det två snarlika ÖFK-mål.

Först ett lågt inlägg mot första stolpen som Morgan slog in, sedan ett längre som han nickade in.

– Jag var bara glad att få komma in. Jag var pigg och full av energi och visste att jag kunde utmana försvararna. Jag visste också att Taylor skulle finnas inne i boxen. Det är den sortens spelare han är, säger Jamie Hopcutt.

– Det var två riktigt bra inlägg och jag försökte bara vara på rätt ställe, säger Taylor Morgan, som precis som många andra ÖFK-spelare hade svårt med den långhåriga naturgräsmattan på Påskbergsvallen

– Det här gräset är mycket långsammare än det vi har hemma. För oss som är ett passande lag är det svårt att flytta bollen snabbt. Jag tror att det hindrade oss, speciellt första 25 minuterna innan vi kom in i det.