Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya barnspel till julklappssäcken

/
  • Syskonparen Ebba och Oskar Hultberg och Oliver och Evelina Lundström gillar att spela Ligretto. Det blev det här testets enda fempoängare.
  • Race game får betyget 3. Ganska snabbt och lätt spel för de lite mindre.
  • Rubik´s revolution får betyget 4. Snabbt en favorit bland testspelarna.
  • Disney Princess Hide & seek får betyget 3. Enkelt och roligt som passar små prinsessor.
  • Bytt är bytt får betyget 3. Passar de allra minsta.
  • Ligretto får högsta betyg. Krångligt att komma igång men sen är det snabbt och väldigt roligt.
  • Clown game får betyget 4. Ett lite krångligare memoryspel som är roligt med rörelser.

Inte klar med klapparna? Ett nytt spel till jul är alltid gångbart. Här kommer tips från LT:s barnpanel, som testat sex av höstens nyheter.

Annons

Disney Princess Hide & seek

Fabrikat: MB Spel

Antal spelare: 2-6

Ålder: 3+

Spelidé: Titta på en bild bestående av 12 pusselbitar i en minut. Blunda medan spelledaren vänder på tre bitar och bli sedan först med att upptäcka vad som ändrats i bilden.

Kommentar: Ett enkelt och roligt spel som passar små prinsessor i femårsåldern. Men varför heter det Hide & seek? Vad är det för fel på kurragömma?

Betyg: 3

 

Bytt är bytt

Fabrikat: Kärnan

Antal spelare: 2-4

Ålder: 3+

Spelidé: Ta en bricka med en bild på en sköldpadda. Om färgerna på brickans sköldpadda är samma som på någon av sköldpaddorna på bordet vinner du brickan. Byt skal på sköldpaddorna på bordet, därefter är det nästa spelares tur. Första spelaren med fyra brickor vinner.

Kommentar: Mycket enkelt spel som passar de allra minsta.

Betyg: 3

 

Clown game

Fabrikat: Alga

Antal spelare: 2–4

Ålder: 3+

Spelidé: Vandra runt spelplanen med hjälp av en färgtärning. Gissa vilken cirkusartist eller vilket djur som finns på den upp- och nervända bilden där du hamnar. Den som har gissat flest rätt när alla bilder är uppvända vinner spelet.

Kommentarer: Som ett memoryspel fast lite krångligare. Roligare blir det om man lägger in rörelser och gester som representerar figurerna på korten. Snygg spelplan.

Betyg: 4

 

Rubik's Revoluton

Fabrikat: Techno Source

Antal spelare: En eller flera

Ålder: 5-105

Spelidé: Det finns sen olika spelmöjligheter. Sätt på Revolution och välj ett av spelen genom att trycka på en av de färgade lamporna. I de flesta spelen gäller det att vara snabb, i några att ha bra minne. Spela själv eller utmana någon.

Kommentar: Blev snabbt en favorit hos barnen som både utmanade varandra och spelade på egen hand. Ett bra spel för att träna reaktionsförmågan – för det går fort! Ett minus för att det låter hela iden.

Betyg: 4

 

Race Game

Fabrikat: Alga

Antal spelare: 2-4

Ålder 4+

Spelidé: Slå tärningen och flytta bilen lika många steg framåt på spelplanen. På rutan som bilen stannar på finns en symbol. Försök att vända upp ett kort med samma symbol. Lyckas du får din mekaniker gå ett steg framåt. Den som först får alla fem bildkorten vinner och får köra in bilen i sitt garage,

Kommentar: Ett ganska snabbt och lätt spel för de lite mindre. Roligt tyckte barnen. Ett minus för alla smådelar som ska monteras ihop och isär.

Betyg: 3

 

Ligretto

Fabrikat: Tactic

Antal spelare: 2-4

Ålder: 8+

Spelidé: Spelets mål är att lägga ut så många kort som möjligt i samma färg och i ordningsföljden 1–10 mitt på bordet och samtidigt snabbast bli av med sina ligrettokort. Alla spelar samtidigt så ingen behöver vänta på sin tur. Den som lyckas lägga ut flest kort och samla flest poäng vinner.

Kommentar: Ett lite krångligt spel att komma igång med men väl värt besväret. Snabbt och väldigt roligt. Helt klart vinterns favorit .

Betyg: 5

Mer läsning

Annons