Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny VM-medalj till Thomasson

Cecilia Thomasson behåller sin starka medaljtraditioni VM. Vid fredagens långdistans i Tjeckien blev det ett nytt brons.

Jämtländskan, som bor strax utanför Östersund, var hela tiden bra med i medaljstriden och till slut gick hon in som trea, med god marginal. Thomasson körde stabilt och jämnt och höll länge samma fart som ryskan Poverina.

Vid en sekvens hade svenskan till och med passerat Poverina, men några bommar på slutet (bland annat en vändning på ett stlle samt ett sämre vägval) resulterade i att Thomasson halkade ned till bronsplats igen.

– Vi hade en riktigt lång sträcka till den andra kontrollen som jag försökte vara defensiv till. Tyvärr hade jag ingen plan där, så det tog lite tid. Jag försökte trycka på i uppförsbackarna och orienterade bra efter det och benen kändes jättestarka, säger Thomasson i ett pressmeddelande.

Hemmaåkaren Martina Tichovska var återigen i en klass för sig. Hon tog tidigt ledningen och släppte den aldrig ifrån sig. Tjeckiskan var 1,06 före Svetlanta Poverina, Ryssland medan differensen till Thomasson var 2,57.

Cecilia Thomassons insats är anmärkningsvärd. Trots en allt bredare och hårdare konkurrens på VM och EM, behåller hon sin höga nivå och plockar ständigt medaljer.

Svenskan, som är 34 år, kan tänka sig att fortsätta att satsa även nästa år.

– Jag är sugen på det, men har ännu inte tagit något beslut.