Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny vildmarksmässa även i Kall samma tid som Yran


Fäviken Game Fair hann inte mer än att läggas ner innan Swedish Game Fair gick ut med att de skulle bli en ny vildmarksmässa i länet - i Östersund.

Men nu får de en ny konkurrent - i Kall.

Under söndagen beslutade nämligen några Kallbor att de skulle starta en ny mässa i bygden, Västgård Game Fair, under samma helg.

– Det är för roligt för att låta Fäviken försvinna, och det är som man säger; när något går i graven spirar ofta något från myllan, säger Egon Wikström som är en av initiativtagarna till den nya mässan.

Den nya mässan, Västgård Game Fair kommer att hållas i just Västgård i Kall den sista helgen i juli, alltså samma helg som Fäviken tidigare har arrangerats. De som har dragit igång planerna är Egon Wikström som tillsammans med Västgårds markägare Erik Alexandersson som kommer att arrangera mässan. Beslutet om att starta den nya mässan tog de under söndagen och sedan dess har responsen varit stor.

– Det har ringt i ett. Det är dels folk som vill hjälpa till som hört av sig men också en del utställare, berättar Egon.

Under söndagen startade de även en grupp på Facebook och även där är det många som har kommit med positiva kommentarer. På knappt ett dygn har gruppen gillats av över 1800 personer som alla ser fram emot mässan nästa år. Men även om mässan kommer att ha ungefär samma koncept som Fäviken kommer det inte att bli samma sak.

– Vi har tänkt att vi ska ha utställare, camping och kvällsunderhållning, men vi får ju rätta munnen efter plånboken så det kommer ju inte att bli några stora artister, utan det blir kanske glädjespridare eller lokala artister, säger Egon Wikström.

Mässan kommer att hållas i vid Västgård i Kall den sista helgen i juli, och kommer därmed att krocka med Swedish Game Fairs nya mässa i Östersundsområdet och Storsjöyran.

Tror du att det finns tillräckligt med folk i länet för att alla tre arrangemangen kommer att gå runt?

– Yran och Fäviken har ju hållits samma helg och det har ju fungerat. Sedan kommer ju inte vi att vara samma sak som den nya mässan. Det känns som att de kommer att ha de större utställarna och vi kommer att satsa på gemytligheten och de mindre. Det blir nog lite som David och Goliat, säger Egon.

Några mål för mässan har de inte satt, utan de får se hur det går.

– Nej just nu är man bara överväldigad av uppgiften, men det är tur att det finns galningar så att det händer något, säger Egon Wikström och tillägger att de gärna tar emot folks idéer till arrangemanget.

– Även om vi kanske inte kan genomföra dem är det ändå bra att få lite inputs, menar han.