Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny TV-serie spelas in i Jämtland

/
  • Helikopterpiloten Lotta Vallo är utvald som en av tre
  • Första inspelningsdagen handlade mycket om att gå igenom teknik- och säkerhetslösningar. Fotografen Linus Perä visar hur den lilla mobila kameran ska sitta på bröstet på ambulanssjukvårdaren Kjelle Bergstrand.
  • Ambulanshelikoptern är utrustad som en vanlig ambulans med några få skillnader – en respirator finns ombord bland annat.
  • Linus Perä är en nyckelperson i produktionen av
  • Kristofer Bernhardtz är inspelningsproducent för kommande realityserien
  • Narkossjuksköterskan Roland Olsson är sektionsledare för teamet kring ambulanshelikoptern. Mycket har hunnit förändras under hans 31 år i ambulanshelikopter. Förut skedde utryckningarna ofta i mörker. Idag är helikoptern utrustad med toppmodern utrustning som underlättar det mesta.

Luftens hjältar finns i länet.

Det tror TV4 som börjat spela in en serie om livet på landstingets ambulanshelikopter.

– Jag hoppas att vi kan visa något bra från Jämtland, säger Lotta Vallo som är pilot och gör en av seriens "huvudroller".

Annons

Realityserier med "blåljus"-tema är stekhett. Tittaren får följa med i vardagen på ambulans, brandkår och polis.

Nu lyfter blåljus-serierna till nästa nivå. Det är dags att följa med upp i luften.

Landstingets ambulanshelikopterteam kommer under våren att synas i serien "Luftens hjältar" på TV4 plus. Igår satte produktionsbolaget Titan igång den tio veckor långa inspelningen på ambulanshelikopterns bas bredvid reningsverket i Göviken. Men något snaskande i människors olyckor kommer det inte att bjudas på.

– Meningen är inte att fokusera på patientens skada i första hand. Utan det viktigaste är att följa med i livet för våra fokuspersoner. Så idag är det ambulanssjukvårdaren Kjelle Bergstrand och piloten Lotta Vallo som vi hakar på, säger Kristofer Bernhardtz, inspelningsproducent av serien.

Fotografen som följer med i helikoptern heter Linus Perä. Han är van att filma vid olyckor.

– Jag har gjort "blåljusreality" tidigare. Den stora skillnaden är att man aldrig vet vad som väntar på det här jobbet. Det går att vara förberedd. Men det går aldrig att förutse vad som kommer att hända, säger han.

Lotta Vallo är en av fem piloter som jobbar med ambulanshelikoptern. Hon kommer att ha en tevekamera nära inpå under drygt två månader. Snart kanske hon blir "Pilot-Lotta" med hela svenska folket. Men det är tveksamt om hon kommer att titta på teve-serien när den sänds.

– Jag har inget behov av att se mig själv i teve, säger hon.

Annons