Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny träffpunkt för bokläsare

En trivsam träff för bokmalar blir det i Östersund på torsdag, då Galleri Bolin håller kvällsöppet under rubriken ”Vi vill sätta litteraturen på Jämtlandskartan”. Det är den läsande galleristen själv, Lars Bolin, som står bakom inbjudan tillsammans med tre likasinnade; Theres K Agdler, författare och journalist, Sara Swedenmark, förläggare, samt Magnus Ottelid, författare och ordförande i Norrländska litteratursällskapet.

Tanken är att det vid varje träff ska bjudas på tre till fem korta anföranden (högst tio minuter var).

– Det börjar alltid med att man sätter en nål på Jämtlands karta där man tycker det passar. Sedan börjar man: ”Jag skulle vilja sätta en nål på Strömsund. Varför då? Jo.” Och så kommer förklaringen och berättelsen, skriver de fyra i ett pressmeddelande.

De berättar också att inträdet är fritt och att den som själv vill sätta en nål på kartan och berätta om något intressant man läst på nästa träff är välkommen att anmäla sig. .