Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny tävlingsserie för knatteförarna

I samband med nästa års Arctic Cat Cup på Gräfsåsen drar en serie om fyra tävlingar igång för den allt populärare knattecrossen.

Knattecrossen har blivit ett givet inslag i de evenemang som Östersunds snöskoterklubb har hållit i de senaste åren. Knattecrossen, som är en slags skotercross för barn 5–10 år har blivit allt mer populärt, och nu får åkarna även en egen tävlingsserie.

– Första knattecrossevenemanget körs precis som vanligt under Arctic Cat Cup. Även avslutningen kommer att köras på Gräfsåsen skoterområde tillsammans med ett större skoterevenemang. Vi tittar även på möjligheten att köra på Stortorget eller Vinterparken i Östersund, säger Johan Olofsson tävlings- och evenemangsansvarig hos Östersunds snöskoterklubb i ett pressmeddelande.

Arrangörerna ser knattecrossen som en viktig inkörsport till skotercrossen och således en viktig del för sportens framtid.

– Som jag ser det så är knattecrossen en av de största pusselbitarna för att säkra skotercrossens framtida överlevnad. Det är färre och färre ungdomar som håller på. Om vi kan fånga barnens intresse för snöskoter samtidigt som vi får till en billigare överbryggning till ungdomsklasserna så tror jag sporten kan fortsätta växa i framtiden, säger Johan Olofsson.

Fyra tävlingar kommer alltså att köras kommande vinter, med start i samband med Arctic Cat Cup som sker i januari.