Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny succé för Slutspurten

184 löpare deltog i helgens löpartävling Slutspurten.. Succétävlingen kan få en fortsättning nästa år.
– Det beror på vad vi gör då, men det skulle vara roligt, säger Lina El Kott Helander, som arrangerade tävlingen med systern Sanna.

Annons

Efter fjolårets succé bestämde sig tvillingsystrarna Lina och Sanna El Kott Helander att arrangera terrängloppet Slutspurten igen. Premiärloppet lockade 175 löpare. I år var det några fler som kämpade sig runt någon av de två banorna på sex eller elva kilometer.

Den långa herrklassen vanns av Simon Jörgensen på 48.23,7, bara drygt två sekunder före Hans Ahlberg. Frida Hallquist vann samma sträcka bland damerna, 2.10 före Åsa Wiklund.

De korta klasserna vanns av Rebecka Sundin respektive Karl Almestål.

Varför tror ni att den här tävlingen har blivit så populär?

– Vi är två unga tjejer som gör något för en god sak. Sedan har terränglopp blivit en stor grej, säger Sanna El Kott Helander.

Intäkterna från loppet gick till organisationen Läkare utan gränser, som kan räkna in ett fint tillskott från löpsugna länsbor.

Systrarna El Kott Helander kunde nöjt sammanfatta en lyckad tävling.

– Det har varit väldigt roligt. Vi har fått så bra respons och det är roligt att träffa nya människor, säger Sanna El Kott Helander.

– Sedan är det roligt att se folk bli leriga, säger Lina El Kott Helander med ett leende.

Om Slutspurten återkommer 2014 återstår att se, men helt omöjligt är det inte.

– Vi får se om vi själva är här då, men det skulle vara roligt att fortsätta, säger Lina El Kott Helander.