Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny sportbar tar över O’Learys lokaler i Åre

/
  • Allstar öppnar ny sportbar i O’Learys gamla lokaler i Åre. Vad gäller en etablering i Östersund är inget spikat.

Det nya restaurangkonceptet Allstar ska öppna en sportbar i Åre till vintern, i O’Learys gamla lokaler. Företaget har också blickarna riktade mot Östersund, men inget är klart ännu.

Annons

Restaurangkonceptet Allstar öppnade i Luleå i mars i år och i torsdags öppnades den andra restaurangen i kedjan i Umeå.

– Det är skrivet i sten att vi öppnar i O’Learys före detta lokaler i Åre till vintern, säger Ken Johansson, konsult som är med och utvecklar konceptet.

Liksom tidigare O’Learys kommer Allstar att ha säsongsöppet.

– I fjol hade O’Learys Åre öppet från mitten av december till slutet av april, det har vi tänkt ha också, säger Ken Johansson.

Han beskriver skillnaden mellan föregångaren och den nya sportbaren att Allstar är modernare, mer inriktat mot tjejer och kvinnor, samt har bättre mat.

– Vi har inte bara tung amerikansk junkfood, utan lite lättare mat och bredare med till exempel nudelrätter, säger Ken Johansson.

Det murriga gröna och mörka träet i inredningen, som kännetecknar den tidigare sportbaren, ska bytas ut till rött, oljad ek, rostfritt och svarta stengolv, berättar Ken Johansson.

Som tidigare sportbarkoncept drivs Allstarrestaurangerna genom så kallade franschiseavtal. Allstar står för lokaler och inredning, och en krögare driver sedan verksamheten i egen regi.

Företaget för också diskussioner om att starta en restaurang i Östersund.

– Östersund är inte hundra procent spikat, men vi tittar på möjligheten. Där finns ju både ett gammalt O’Learys och ett ännu äldre, säger Ken Johansson.

Allstar siktar på att inom fem år ha 20 restauranger i Sverige.

Senast fanns O’Learys i lokalerna på Residensgränd/Kyrkgatan, gamla Stadskällaren låg, företaget gick i konkurs i maj i år. Innan flytten dit huserade sportbaren på Storgatan, där senare Harrys flyttade in.

Enligt O’Learys konkursförvaltare Lars Ederwall är inventarierna från den gamla krogen köpta av ett annat företag som har planer på att starta ny verksamhet till hösten, men vilken det är vill han inte gå in på.

Mer läsning

Annons