Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny spelare klar för Ope

Opes lagbygge fortsätter. Under fredagen fick nya tränarduon Christer Öhlund och Pär Lindestig klart med sitt åttonde nyförvärv.

Det handlar om Joel Lundström, mittback från ÖFK U.

– Joel är en spelskicklig mittback med stor potential. Han kommer att passa perfekt in i gänget, säger sportchefen Pär Svens.

Opes nysatsning visar sig framför allt i en vilja att förstärka laget. Med Joel Lundströms namn på övergångspapperen börjar man närma sig tio nyförvärv.

– Om det finns utrymme kan det bli ytterligare någon ny spelare, men då ska han vara mycket duktig. Just nu har vi en trupp på mellan 22 och 24 spelare, säger Örjan Olofsson i herrsektionen.

Olofsson har en sån där klassisk "feel-good-känsla" över dagsläget.

– Vi är riktigt nöjda. Det ser grymt bra ut på träningarna, med en fantastisk fart. Det är jätteroligt.

Beskedet att Joel Lundström väljer Ope glädjer också mycket. Den 18-årige mittbacken beskrivs som en av ÖFK U:s bästa spelare i fjol.

– Vi kommer att ha stor nytta av Joel. Han var lagkapten i fjol och har väldigt fina egenskaper. Han har fina fötter och är en fysisk spelare. På träningarna har han sett väldigt bra ut.

Ni har gjort med många yngre spelare – är det en föryngring av laget som vi ser?

– Nä, vi hade ett ungt lag redan i år. Vi tittar på spelare som vill satsa och som har fullt ös. Om spelare har den inställningen då är Ope rätt lag för dem.

Ope har därmed värvat nästan ett helt nytt lag. Totalt tio spelare är helt nya medan Karim Abdulkarim, som kom till Ope i fjol, fick hela fjolåret förstört på grund av skada. Han kan därmed också ses som ett "nyförvärv".

Här är hela listan av nya spelare:

Christoffer och Alexander Nilsson Ihren samt Jonas Lundqvist, alla IFK Östersund, Pontus Edholm, Brunflo, Joacim Bergström, Mergim Krasniq, Igor Murengerantwari, Billy Ghuri, Andreas Lundkvist och Joel Lundström, alla ÖFK U.