Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny skridskobana i centrala Östersund

Idrottsföreningen Castor tänker anlägga en helt ny skridskobana för hastighetsåkning i centrala Östersund. Banan ska ligga på campusområdet och vara öppen för allmänheten.

Tanken är att den nya isovalen, som den kallas, ska anläggas på försök under en eller två vintrar. Banan ska ersätta den skridskobana som årligen anläggs på Lövsta IP och som används för bland annat hastighetsåkning på skridskor.

Ett stort område på Mittuniversitetets campusområde har preparerats under sommaren på den plats där den nya isovalen ska ligga, intill korsningen mellan Genvägen och Stuguvägen. Isovalen ska vara 400 meter lång.

IF Castor hoppas att den centralt belägna skridskobanan ska bli färdig tidigare på säsongen än den isoval som brukar anläggas på Lövsta IP varje år. Anledningen är att kommunen i första hand koncentrerar sig på att anlägga is på Odenvallen och först därefter på Lövsta IP.

Eftersom isovalen på Lövsta IP inte behövs de vintrar som skridskobanan anläggs på campusområdet så vill IF Castor att kommunen ska lägga sina resurser där i stället och hjälpa till med preparering av isen.

"Genom att kommunens resurser för isprepareringen flyttas från Lövsta till en plats betydligt närmare Odenvallen sparas resurser och vi anser att detta innebär ett vinna-vinna-förhållande ..." skriver IF Castor i en skrivelse till kommunen.

Kultur- och fritidsnämnden väntas fatta beslut i frågan under onsdagen.