Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny skidtour lockar norska åkare

Premiären av nya Jemtland Ski Tour startar på söndag med Tåsjödalen Classic Ski.
– Det är ett klockrent upplägg. Dessutom finns det inga fungerande tourer varken i Sverige eller Norge, säger Richard Persson.

Det var Persson (tävlingsledare i helgen) och Tommie Jirhed, Östersunds SK, som från början kom på idén om en långloppstour. Sedan har det vuxit successivt och nu känns det som att hela tanken kom i exakt rätt läge.

– Hela upplägget är bra. Vi har redan börjat få in anmälningar från norska åkare. De vill förstås vara med eftersom avslutningen i Flyktingloppet, går nästan på norsk mark, säger Richard.

Tåsjödalen Ski Classic körs över 41 respektive 22.5 kilometer. Loppet avgörs på Tåsjöberget. Först körs en slinga på fyra kilometer innan man kommer in på en längre bana på 1.8 mil som åkarna kör två varv.

Jämfört med övriga länet har Tåsjöområdet fått klart mer snö så det är inga som helst problem med underlaget.

– Jag har precis varit på berget och sladdat. Förutsättningarna är mycket bra. Vi har 60 centimeter snö. Det är mer än nog.

Hur ser anmälningsläget ut?

– Vi har 60 anmälda just nu, men det kommer att öka. Många hör av sig. Nästan varje lopp i Sverige fram tills nu har ställts in så det gynnar oss. Vi räknar med en bit över 100 åkare.'