Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny schackklubb i Bräcke

En glad tilldragelse presenteras från Bräcke, där man den 22 december bildade en ny klubb - Bräcke schacksällskap.

Annons

Till ordförande valdes initiativtagaren Jonas Sandbom, sekreterare Margareta Karlsson, kassör Bengt Sahlin och revisor Britt Karlsson. Till en början kan lördagar bli officiell speldag.

Vid mötet beslutades också att man ansluter sig till JH schackförbund och därmed också Sveriges schackförbund. Klubben har från SSF redan erhållit ”startpaketet” i form av fem schackspel. I regionen har tidigare funnits välkända Sundsjö schack som under en dryg 15-årsperiod varit en av de mest aktiva i distriktet.

I den holländska superturneringen Corus i Wijk an Zee, leder armeniern Lev Aronian på 6,5p efter 10 ronder. Tvåa ligger Sergej Karjakin, Ukraina 6p och bland spelarna på 5,5 poäng återfinns norges Magnus Carlsén som numera börjat ransonera sitt spelande.

Under rubriken ”Det är kul att tänka” har NCM (Nationellt centrum för matematikutbildning) på sin hemsida samlat ett antal olika länkar till artiklar om schack i allmänhet och Schackfyran i synnerhet. Bland annat kan man läsa en artikel från Dalademokraten och det finns en länk direkt till SSF:s schackfyransida. NCM:s uppgift är att stödja utvecklingen av matematikutbildning i förskolan, i det obligatoriska och frivilliga skolväsendet och inrättades genom regeringsbeslut i januari 1999. Centrumet finns vid Göteborgs universitet och samverkar med Chalmers.

I Schack 88:s KM har Fredrik Blixt startat bäst med tre raka vinster. Närmast skuggar Ulf Abrahamsson och Bo Wik.

Lokala månadsblixtar spelas i Östersund nu på måndag 2 februari medan Hammerdal spelar sin motsvarande tävling torsdag den 12 februari.

Veckans uppgift visar en laddad ställning från Schack 88:s pågående KM.

Mer läsning

Annons