Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny satsning för att sätta Tännäs på kartan

Tännäs byalag, näringslivet och Härjedalens kommun satsar på att öka attraktionskraften på turister.

– Vi vill lyfta styrkorna i den kanske vackraste byn i Härjedalen, säger Deniz Bulus som ansvarar för Tännäskrökets del i projektet.

Annons

Det första steget är att ta fram en förstudie som beskriver Tännäs möjligheter att utvecklas, sedan kommer det arbetas fram en varumärkes– och kommunikationsplattform som ska stå till grund för kommunikationen med besökare. Detta arbete beräknas vara klart under hösten 2010.

– Det långsiktiga målet är att se till att Tännäs återigen blomstrar som by, att locka till sig fler invånare och näringsidkare, säger Deniz Bulus.

För att nå detta mål vill de helt enkelt lyfta styrkorna med Tännäs - vildmarken med fiske och paddling i Rogens naturreservat, myskoxhägnet och en skidanläggning är några av de grejer som skapar bra förutsättningar för turism året runt. Projektet finansieras med medel från Härjedalens kommun, EU och Tännäs byalag.

– Jag tror det är viktigt att ge Tännäs det självförtroende man faktiskt borde ha med tanke på byns enorma potential som semesterort både sommar och vinter, säger Deniz Bulus.