Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny rockfestival till stan

/
  • H.E.A.T är förutom Östersundsspelningen också aktuell för årets Melodifestival med låten 1000 Miles.  Foto: Jessica Gow/Scanpix

I maj kan Östersundsborna fira in våren med riktigt mycket hårdrock. Då kommer nämligen Rockweekend till staden med Mustasch, Dia Psalma, H.E.A.T och Dead By April.
– Vi har inte skrivit något kontrakt ännu, men vi planerar att hålla till i Z-hallen, säger arrangören Martinus Eriksson.

Annons

Festival-Sverige frodas och lever som aldrig förr. Konkurrensen om besökarna har aldrig varit hårdare. Rockweekend, som tampas med Sweden rock om den nya och gamla hårdrockspubliken, såg dagens ljus för första gången förra året i Kilafors i Helsingland.

Festivalen blev omedelbart en publiksuccé och därför har arrangörerna i år beslutat sig för att utöka festivalen från två dagar till tre och dessutom åka ut på en promotionturné i landet.

Lördag den 2 maj är det tänkt att sällskapet, med Mustasch och melodifestivalsaktuella H.E.A.T i spetsen, ska nå Östersund som är en av tio spelorter. På varje turnéstopp kommer dessutom ett lokalt band att få chansen att visa upp sig. Det band som får mest publikrespons får stå på en scen i Kilafors i juli.

– Vi vill ut i landet och sprida information om Rockweekend och därför åker vi till närliggande orter. Kvällen blir en minifestival för alla som gillar den här typen av musik, säger Martinus Eriksson.

Han ser Rockweekend-turnén, som är ett samarbete med Rockklassiker, som ett svar på festivalernas så kallade rockbåtar. Både Sweden rock och Peace and love anordnar turer på vattnet i hårdrockens tecken.

– Men då måste man åka till Stockholm. Vi vill möta människor på deras hemorter, säger Martinus Eriksson.

Festivalen Rockweekend genomförs den 16–18 april. Besökarna kommer där att kunna frossa i närmare 50 band. De första namnen är redan i hamn och bland dem syns DAD, U.D.O och Arch Enemy.

– Norrland har inte haft någon renodlad hårdrocksfestival tidigare, så jag tror stenhårt på det här. Vi kommer att lägga ännu mer pengar på ännu fler band framöver, säger Martinus.

Mer läsning

Annons