Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny platta efter 24 år

Efter 24 år i skivträda har de slagit till igen, länets accordeonistiska kultisstoltheter, bröderna Lindqvist.

Härom dagen pressvisades deras nya vax, ”På väg till Jamtli”, en cd med 20 låtar av vilka nummer 20, och därmed utropstecknet, är brödernas evergreen, paradnummer och signaturmelodi ”Wiggen”.

Plattan innehåller en del okända låtar, bland andra albumets titellåt, men vi känner igen ett antal rökare som ”Novelty Accordeon”, ”Trönderbrura”, ”Myrstacken”, ”Brunkullans vals”, ”Gubben Lindqvists polkett” och framlidne Lindqvistbrodern Åkes ”Brödernas polska”.

Tekniker bakom plattan är länets lyhörde mästerbasist Lars Ericsson.

Plattans förläggare är norska förlaget Norilds, världens kanske ledande skivbolag för just dragspelsmusik.

Efter påpekande av Anders Nilsson, alias Folke Lindqvists dragspelssekundant på plattan, medgav förlaget förläget att de faktiskt inte hade en enda Lindqvistplatta i sitt sortiment, något som nu är åtgärdat.

Plattans givne och alltid lika spelsugne frontfigur är Folke Lindqvist, 77.

Förutom ävenledes givne basisten Örjan Lindqvist och nämnde Anders Nilsson ingår även södra Sundsjöbygdens gamle dansbandsräv, gitarristen Rolf Engberg i plattans musikaliska besättning.

Den här kvartetten, tidvis delar av den, har en del långåkning framöver.

Detta när det blir tre spelresor till Danmark, tre till Norge, och en sväng till Åland.

– Åsså dansbandsveckan i Malung.

Folke Lindqvist drar inom kort ut på en tvåveckors Norrlandsturné med resterna av Trio me'Bumba, i form av Jan ”Bumba” Lindqvist och sångaren och gitarristen Rolf Larsson.