Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny organisation för Åklagarmyndigheten

Åklagarkamrarna i Luleå, Sundsvall, Umeå och Östersund samt lokalkontoret i Gällivare bildar Åklagarområde Nord från och med den 1 oktober.

Upptagningsområdet motsvarar Region Nord i den nya Polismyndigheten som bildas vid årsskiftet, och omfattar Norrbottens, Västerbottens, Västernorrlands och Jämtlands län.

– Genom den nya organisationen kan vi samarbeta mer i området, till exempel genom att sätta till fler resurser i stora ärenden och genom att åklagare som är specialiserade på vissa brottstyper kan samverka mer, säger chefsåklagare Katarina Eriksson som blir områdeschef i Åklagarområde Nord i ett pressmeddelande.

Åklagarområde Nord och polisens Region Nord kommer bägge att ha huvudort Umeå.

– En bra samverkan med polisen är nödvändigt. Med samma geografiska ansvarsområde underlättas min samverkan med regionpolischefen, samtidigt som vi kan fortsätta det goda lokala samarbete som redan finns, säger Katarina Eriksson.

Katarina Eriksson kommer närmast från en befattning som chefsåklagaren vid Åklagarkammaren i Östersund och under det första året som områdeschef kommer hon att vara fortsatt stationerad i Östersund.