Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny lösning för skolan i Sånghusvallen i Ås

Sånghusvallen blir en så kallad F6-skola. Det beslutade Krokomspolitikerna på måndagen.

Barn- och utbildningsnämnden i Krokom beslutade vid ett extra sammanträde på måndagen att Sånghusvallens skola ska bli en F6-skola (elever och barn från förskola till och med sjätte klass) från och med hösten 2016.

Som LT tidigare har berättat har förslaget om att skolskjutsa alla elever från fjärde klass till Ås, mött stark kritik från föräldrarna i Sånghusvallen.

– Jag flyttade till Sånghusvallen och byggde hus för flera miljoner utifrån information om att det skulle finnas en F-5-skola där. Jag hade aldrig flyttat från Östersund om det inte hade funnits, sade en förälder i samband med ett föräldramöte i Sånghusvallen i mitten av mars.

I grunden handlar det om att inflyttningen är mycket stark i Ås-området och att skollokalerna börjar växa ur sin kostym.

Så här skriver Krokomspolitikerna i ett pressmeddelande efter måndagens beslut om skolans framtid:

"I februari föreslog barn- och utbildningsnämnden i Krokom att eleverna ska gå i Ås skola från och med fjärde klass, ett förslag som inte alls gillades av föräldrarna. I det extrainsatta mötet på måndagskvällen fattades ett nytt beslut som innebär att eleverna i upptagningsområdet får gå kvar i Sånghusvallens skola".

– Vi har fått in mängder av synpunkter och vi har tagit till oss kritiken och har nu fattat beslut om en lösning som är hållbar på lång sikt. Vår mening har hela tiden varit att Sånghusvallen ska vara en låg- och mellanstadieskola, säger Karin Wallén (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

"Lokalerna i den närliggande förskolan kommer successivt att tas i anspråk för att rymma det ökade elevantalet. En ny förskola kommer att byggas på avsedd tomt i Sånghusvallens etapp fyra. Förskolan ska stå klar hösten 2015", skriver kommunen i pressmeddelandet.