Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny konkurrent vill ta kunder från Posten

Industrier och företag i Norrland lockar Swiss Post International, SPI, till regionen.

Det är ett helägt dotterbolag till schweiziska posten som är på väg att öka etableringen i Sverige. Och det är Norrland som hägrar.

– Norrland är ett attraktivt område för oss att etablera nya kontakter och återförsäljare i, säger Thomas Sjölin som är vd i SPI Scandinavia.

Han bedömer att bolagets effektivitet och konkurrenskraft är lockande för kunder i Norrland som har stora kostnader för internationell post och paket.

För att stå stabilt i Norrland har SPI ingått ett samarbete med logistik och distributionsföretaget TM-gruppen.

– Faktum ät att många företag och privatpersoner lever kvar i det gamla Postmonopolet, enligt Fredrik Wincrantz som jobbar med kommunikation på SPI.

Posten i Sverige gick i september ut med beskedet att Östersund är en av de städer där Posten ska bygga upp nya terminaler för att möta konkurrensen inom leveranser av brev och paket.

I Norrland etableras en ny struktur för logistiken i Östersund, Luleå, Umeå och Sundsvall. Den verksamhet som bedrivs vid paketterminalen i Ånge flyttas till dessa städer senast 2014.

Då ska posten köras direkt till de här fyra städerna i Norrland.

Enligt Markus Trautman, kommunikationschef inom Posten, motiveras förändringen av att servicen till företagen i Norrland ska öka och miljöpåverkan ska minska.

Nya jobb blir det också men hur många det handlar om i Östersund är för tidigt att säga.