Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny knarkhärva med flera hekto i beslag

Cannabis och spice blandas bland ungdomar och i en pågående utredning där polisen är inne i slutskedet har flera beslag gjorts.

– Vi har sett en tendens hos en del som säljer spice att de hellre röker cannabis själva därför att de anser spice vara farligare.

Per Sundin i polisens ungdomsgrupp är en av de som jobbar med en pågående utredning där man försöker knyta överlåtelse av droger mellan misstänkta ungdomar.

Flera har suttit häktade under tiden utredningen svällt.

– Det förekommer både cannabis och spice i det här och fem, sex personer i 19-20-årsåldern är misstänkta.

– Det är både innehav, överlåtelse och eget bruk blandat som förekommer i samband med misstankarna mot de här personerna, säger Per Sundin.

Beslag av både olaglig och "laglig" variant av spice har gjorts. Cirka 250 gram cannabis ingår också i de knarkbeslag polisen gjort. Det mesta anträffades vid ett tillfälle.

En avvägning som åklagaren står inför är att beräkna om beslag av en liten mängd pulver ska betraktas som väldigt mycket färdig produkt narkotika.