Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny Jämtlandsspelare till landslaget

Jämtland har fått med sin sjätte spelare på kort tid i Sveriges ungdomslandslag. Daniel Johansson är klar för H17-landslaget.
– Daniel är värd det här. Han ska vara med i landslaget, menar Mats Lundqvist.

Johansson, som 4 april fyller 17 år, dagen efter att landslagslägret är avslutat i Norrköping, är en av Jämtlands och Östersunds största talanger på pojksidan. För ett år sedan var han uttagen till ett läger i Nacka för H16-landslaget, men kom aldrig till spel på grund av en knäskada.

Mats Lundqvist, sportchef i Östersund Basket, håller Daniel Johansson högt.

– Han har ett otroligt bra skott, rör sig väldigt bra på planen och har även en mycket bra basket-iq. Han har det mesta. Det han behöver nu är att bli starkare i kroppen.

Zeljko Brlek, coach för division 1-kvalande Jämtland U, tycker att Johansson tagit stora utvecklingskliv i år.

– Daniel tar för sig på ett annat sätt än förut. Han har blivit mer vuxen i sitt spel.

Jämtland har aldrig tidigare fått med sex spelare samtidigt i olika ungdomslandslag. Mats Lundqvist hade dock velat haft med ännu fler Jämtlandsspelare.

– Alexander Sjödin borde vara aktuell, liksom Stina Dahlin. Båda har varit väldigt bra i år.

Framgångarna står som spön i backen för Jämtland och Östersund Basket – börjar ni ta för givet att ni ska ha många spelare i landslagen?

– Ja, lite. Jag tycker att våra spelare ska vara där. Sedan får vi se vad som händer nu i vår med Miki Herkel (en form av elitläger och förberedande inför15-årslandslagen). Vi har många spelare med inför det sista lägret.

De tidigare uttagna Jämtlandsspelarna är: Gustav Hansson, Mattias Markusson (U20), Olle Lundqvist (H16), Emilia Axelsson och Signe Paulsson-Glantz (D16).

Här är hela landslagstruppen för H17:

Stefan Alavuk, Malbas, Iskias Kasay, Fryshuset, Daniel Johansson, KFUM Östersund, Olof Almgren, Norrort, Lucas Lind och Felx Terrins, Norrköping. Alexander Karras, Mark, Daniel Turesson, Borås, Jonathan Arvidsson och Edvin Tedesjö, Luleå BG, Oskar Holm, Södertälje, Robert Bolander, Uppsala.