Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny inneträning på utomhusgym

När det blågula invigningsbandet föll av maskinen rådde först en viss skepsis. Men snart tog nyfikenheten överhanden.

Annons

Prövande började det dras och tryckas i de sex stycken gula träningsredskapen. Barbro Engström, som är sjukgymnast och boende i Brf Kusken samt styrelsemedlem i densamma, förevisade träningsmöjligheterna.

– Med min yrkesbakgrund så har jag sett behovet av att röra på sig och att träna, säger Barbro Engström. Här i föreningen bor många äldre och de kommer att ha stor nytta av träningsredskapen.

Föreningen beslutade att bygga träningsanläggningen efter att ha fått ekonomiska medel från Dragonernas ekonomiska förening. Pengar härifrån är speciellt avsedda att användas för kultur- och fritidsaktiviteter.

Ett stort antal av de boende i föreningen hade samlats för att inviga träningsanläggningen och äta korv i den kyliga oktoberkvällen.

Invigaren Sigge Ericsson har själv en gedigen träningsbakgrund som bland annat guldbehängd olympier. Han vann den ädlaste valören på distansen 10 000 meter 1956 under olympiska spelen i Cortina.

– Det är viktigt att ha ett vettigt träningsprogram, säger Sigge Ericsson. Annars finns det risk för skador. Sen bör man träna minst två gånger per vecka för att det ska ge någon effekt.