Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny getgård börjar ta form i Smååkran

I maj månad brann Smååkrans getgård ner. Nu påbörjas grunden till ett nytt mejeri.

– Vi har jobbat stenhårt för att komma igång med bygget innan vintern, säger Johnny Bengtsson.

Den elfte maj i år brann getgården i Smååkran ner till grunden. Ägarna Ulla och Johnny Bengtsson var redan från början efter olyckan inställda på att bygga upp verksamheten igen. Och i måndags tog grävskopan sina första tag till en ny grund.

– Det är inget självspelande piano det här, vi var har inte väntat utan ringt försäkringsbolag, anbudsföretag och kört på annars tar det för lång tid, säger Johnny Bengtsson.

Det var viktigt att komma igång innan vintern, framför allt med gjutningen av grunden som annars skulle kosta för mycket.

– Nu är vi snart klara med vatten- och avlopp och en fettavskiljare och ska börja gjuta. Men det är tack vare att vi har en egen grävmaskin så att vi kan jobba även kvällstid, säger Jonny Bengtsson.

I juni kom det nya killingar till gården och i februari, mars väntar de på att nya killingar ska födas. Och då ska förhoppningsvis den nya ligghallen för getterna vara klar för inflyttning.

– Och den tolfte maj, precis ett år efter branden så när som på en dag, så har vi invigning med öppet hus. En känd svensk artist är också bokad, men det får bli en överraskning, säger Ulla Bengtsson.

Ulla Bengtsson, som hittills har arbetat själv på getgården, hoppas att hon ska kunna anställa någon på halvtid när den nya gården kommer i drift.

– Jag har några personer redan nu som är intresserade av att jobba här, säger hon.