Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny förlust trots "hemmapremiär"

Tabelljumbon Ope misslyckades med att ta efterlängtade poäng i första hemmamatchen på Torvallen.
– Nog tycker jag att vi var värda en poäng i dag, säger Tomas Andersson.

Opes damer får fortsätta att vänta på årets första seger efter förlusten mot dalarnalaget Gustafs (1–2).

Ope som äntligen fick inta hemmaborgen Torvallen för första gången för säsongen började ganska bra och hade ett litet övertag spelmässigt, även om bortalagets snabba kantspelare såg till att de bästa målchanserna tillhörde Gustafs.

Ope föll tillbaka mer och mer och efter en halvtimme tog Gustafs ledningen efter ett av dessa lyckade anfall från vänsterkanten. Då vaknade hemmalaget. Frida Andersson sköt i ribban från distans. Kort senare vann Lisa Landin en 50/50-duell vilket gav Lena Lindström öppet mål som utnyttjades till 1–1, som stod sig till halvtid.

Andra halvlek fortsatte på samma spår med ett Ope som försökte utan att riktigt komma till farligheter, medan bortalagets snabba omställningar var nära att resultera flera gånger.

Ope såg ut att kunna gå mot en efterlängtad poäng, men med tjugo minuter kvar kom Gustafs segermål efter fint kombinationsspel från högerkanten. Någon kvittering var aldrig riktigt nära.

– I andra halvlek var de klart bättre första tio, men sen är vi minst lika bra, kanske bättre, menar Opes Tomas Andersson, i dag huvudansvarig på tränarbänken.

– Jag tror att just nu är rädslan att förlora mycket större än viljan att vinna, och då vågar vi inte riktigt fylla på som vi ska. Vi vågar inte riktigt fullfölja det som vi pratat om innan matchen.

Ope tappar i och med förlusten allt mer mark till lagen ovanför nedflyttningsstrecket, och laget kommer från en hektisk vecka efter tränaren Leif Erssons avhopp där man nu letar ersättare.

– Lite kaotiskt har det väl varit. Men på något sätt tror jag att gruppen håller att knytas samman, man känner att nu måste vi göra det här tillsammans. det tror jag att vi i slutändan kan vara stärkt av, menar Tomas Andersson.

Ope–Gustafs 1–2 (1–1)

Ope: Lena Lindström. Gustafs: Anna Boström, Frida Lindgren.

Publik: 150.