Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny förlust för ÖDFF

En tidig utvisning gjorde att ÖDFF var reducerat till 10 spelare, trots det kämpade laget på bra och kom undan med en 1–3 förlust mot serietvåan Tierp.

– En väldigt tuff start på matchen genom utvisningen, sen får vi också två spelare skadade tidigt, men sett till prestationen gör vi en bra match, säger Peter Andersson, ÖDFF.

Det blev en tuff start på matchen för ÖDFF. Redan i tionde minuten får målvakten Ida Högberg syna det röda kortet efter en frilägesutvisning.

– Vi har ingen reservmålvakt med oss så Åse Perman får ställa sig vid stolparna, och hon är fantastiskt bra i mål, säger Andersson.

Trots Permans storspel får hon kapitulera i 26:e minuten då Emily Dowd hittade rätt.

Sen tar ÖDFF över matchen och är det spelförande laget. Man får också rättvist in kvitteringen i matchminut 42 av Lisa Landin.

I andra halvlek tvingas man göra två byten på grund av skada och man tvingas rotera på positioner.

– Tierp är tyngre i andra halvlek, vi kämpar med en spelare mindre, men det är många slitna huvuden och kroppar, konstaterar Peter Andersson.

ÖDFF orkar inte hålla emot och när Tierps Frida Melin sätter både 2 och 3–1 är matchen avgjord.

– Vi är med i matchen i länge men de har ett par spetsspelare som avgör i dag och som de har gjort under hela säsongen för dem.

Hos ÖDFF förtjänar Åse Perman mycket beröm, trots att hon egentligen är en utespelare stod hon för flera högkvalificerade räddningar.

Tierp–ÖDFF 3–1 (1–1)

Mål: Lisa Landin