Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny festival i Östersund

Ellen rivstartade Rolling Rootsy Revue, en ambulerande festival med inriktning på americana. Känslan på festivalen är lite som om Östersunds Blues festival flyttats till sommaren.

Först ut, av åtta akter, på Gamla Teaterns scen var Ellen Sundberg, från Bjärme. Det är gott att höra och se att hon växer med uppgiften och hennes ödmjuka stil på scenen vinner i längden. Basko Believes eller Johan Örjansson som han egentligen heter avlöser Ellen. Med sig på scenen har han gitarristen Johan samt Knapp Brita och Stina de sist nämnda får det hela att glänsa och glimma med fiol och cello. Jag fattar inte att spelningen är över när Johan plötsligt tackar för sig och går av. Han hade varit värd ett extranummer helt klart. Med åtta band under en kväll så är tempot högt och scenbytena går i rekordfart. Matraca Berg vilken röst. Hon låter så där countrybra, i klass med Emmylou Harris och Lucinda Williams. Alla rätt helt enkelt. Hon skyller dock på jetlag och sin bortslarvade gitarr när texten far i en låt men vad gör väl det. Kärleksapplåden från publiken livar upp. Sista bandet innan paus är We met tomorrow. Deras softa och sköna sound på skiva kommer inte riktigt fram live. Det gör inget för de är livligt intensiva och direkta. De tre unga Oskarshamnsgrabbarna vältrar sin countrydoftande rock över Östersundspubliken. Festivalens andra akt läser du om på LT-webben och i måndagstidningen.