Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny chefredaktör på LT

Länstidningen får ny chefredaktör. Lennart Mattsson lämnar tidningen och ersätts av Viktoria Winberg.

– Det känns som ett bra tillfälle att lämna över stafettpinnen, säger Lennart Mattsson.

Lennart Mattsson har arbetat på Länstidningen i 35 år – de senaste tio som chefredaktör. Nu väljer han att lämna sin post med omedelbar verkan.

– Jag har jobbat länge och har nu senast tagit Länstidningen genom ett tufft sparkrav samtidigt som vi gjorde om form och reviderade innehållet. Nu är det arbetet klart och det känns som ett bra tillfälle att lämna över stafettpinnen, säger Lennart Mattsson.

Framöver kommer han arbeta med jubiluem för Länstidningen och Tidningen Härjedalen – därefter lämnar han MittMedia.

Ny chefredaktör blir Viktoria Winberg, som närmast kommer från uppdraget som chef för Mittmedias marknadssupport.

– Mitt uppdrag, mot kunder och medarbetare, är att säkerställa utgivningen av Länstidningen i framtiden. Det pågår många utvecklingsprojekt inom MittMedia där vi inte minst ska lansera en helt ny sajt till våren, så jag och LT.s medarbetare har en spännande tid framför oss, säger Viktoria Winberg.

Så här säger MittMedias redaktionella chef AnnaKarin Lith om förändringen:

– Jag är tacksam över att Lennart Mattsson har genomfört de nödvändiga förändringarna på Länstidningen, men jag har också förståelse för hans beslut. 35 år på Länstidningen, varav flera i rejält tuffa tider, är imponerande. Viktoria Winberg är en journalist med stor erfarenhet från privatmarknadssidan, vilket är en värdefull tillgång i MittMedias chefredaktörsgrupp.