Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny bro – nya möjligheter

En ny dörr har öppnats mot Storulvån.
I Handöl finns nu en ny hängbro över Handölan.

– Nu behöver man inte åka bil eller taxi till Storulvån utan kan gå från Handöl, säger Helene Öien, ordförande i Handöls byalag.

Byalaget började med att höra av sig till kommunen och fick hjälp att söka projektpengar från länsstyrelsen.…

– Det fick vi och sedan november har vi en ny bro, säger Helene Öien.

Hon berättar att en upprustning av bron stått på dagordningen under tio års tid.

– Den har inte varit farlig men den har inte heller varit i något bra skick.

Vandringseden mot Storulvån har varit risig och är ganska blöt på sina ställen. Byalaget fick också projektpengar för att rusta upp en del av leden, från den västra sidan av hängbron till Dalsvallen. De har bland annat lagt ut nya spänger, nya grillgaller till rastplatser och det finns dessutom en skylt som berättar om kraftverkets historia och faunan kring forsen.

– Det har varit ett fantastiskt samarbete. Under två arbetshelger gjordes upprustningen. En av helgerna var det hela 43 personer som jobbade, berättar Helene Öien.

Det pågår dessutom ett arbete som förhoppningsvis ska leda till att hela den gamla leden till Storulvån rustas upp och kommer på vandringskartan. Det håller STF på att jobba med. Leden är sammanlagt elva kilometer lång.