Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny basketframgång: Östersund till final i USM

Här är nästa framgång för Jämtlandsbasketen. Östersunds H17-lag är klart för USM-final efter 78–63 mot Marks BG.

Coachen Mats Lundqvist var mycket stolt över sitt lag, där han stod i Huskvarna Sporthall. Förre Jämtlandscoachen Dennis Aulander var också plats, i egenskap av headcoach på Sanda Basketgymnasium och delvis ansvarig för hela Final Fourspelet i helgen.

Östersund svarade för en mycket stark prestation och kontrollerade i stort sett hela matche, även om Mark hade ledningen i första halvlek.

– Vi gick upp i ledning i andra halvlek, men Mark har många bra skyttar och de gjorde 8-0 och jämnade ut matchen. Men sista fem var vi bäst, säger Mats Lundqvist.

ÖB vann andra halvlek med 43-29 – mycket genom storspel av lagets landslagstrio Adam Johansson, Olle Lundqvist och Oliver Gehrke. De svarade för hela 62 av lagets 78 poäng.

– Oliver var otroligt bra. 22 poäng och 14 returer.

Olle Lundqvist kompletterade på sitt sedvanliga sätt, genom att göra mål, passa fram, ta returer och leda laget. Hans aggressiva anfallsspel gav honom också massor av straffkast (11/14).

Guldfinalen spelas mot Fryshuset, som enkelt avfärdade Södertälje i sin semifinal. "Frysen" har en fantastisk ungdomsverksamhet, med topplag i flera årgångar.

Om Östersund ska kunna vinna finalen, måste man göra en prickfri insats.

– Frysen har alla sina bästa spelare med. De är större och snabbare än oss och ska vi kunna vinna, måste vi bestämma tempot. Men det är i alla fall jätteroligt och starkt att vara i final, menar Mats Lundqvist.

Finalen spelas under lördagen.

Östersund har även med ett lag i Final Four för H16. Den semifinalen spelas också under lördagen, mot Solna.