Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny barnklädesbutik öppnade i helgen

På lördagen slog Margareta Erixon upp portarna till Svegs nyaste barnklädesaffär, Barnbutiken. Hon har tagit hjälp av en riktig expert för att hitta rätt sortiment.

– De här har jag valt, säger dottern Emmy Erixon, 9 år gammal och håller upp ett par byxor.

Margareta Erixon jobbade senast på kommunen som eko och renhållningsingenjör men kände att det var dags att pröva något nytt.

– Jag ville göra något annat och utveckla mig. Det är en utmaning, men också ett äventyr. Jag har jobbat som resande försäljare och inom restaurangbranschen tidigare och det ska bli roligt att få träffa mer folk igen.

Den nya butiken öppnar i samma lokaler som den tidigare barnklädesaffären i Sveg, Miniboden. Sedan ska butiken in i gamla Urtjänsts lokaler som nu är under renovering.

– Jag hoppas det blir i januari, det är vad de sagt, säger Margareta Erixon.

Hon tycker själv att det saknats en barnklädesbutik i Sveg sedan den förra stängde och de signalerna har hon också fått från många andra.

– Alla jag pratat med säger att det behövs. Jag får väl hoppas att det är så också. Och vill man att bygden ska överleva måste man försöka göra någonting, säger hon.

Är du nervös att det inte ska gå att driva affären?

– Jag var nervös i dag inför öppningen men annars inte. Jag tror på det här. Skulle det vara så att det inte går har jag i alla fall prövat.

Barnkläderna kommer bland annat från en engelsk leverantör och det är där dottern Emmy, 9, kommer in i bilden. Hon har varit med och valt ut en del av plaggen och både hon och lillasyster Nelly, 6 år, bär butikens kläder på öppningsdagen.

– Jag tycker det är spännande att mamma öppnar affär, säger Emmy Erixon.