Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny assistent coach klar för Jämtland Basket

Först Torbjörn Gehrke – sedan Zeljko Briek.
Jämtland satsar 100 procent på Alvik i nästa års coachstab.
– Det här är som en dröm, menar Briek, som blir assisterande coach bredvid Gehrke.

Anställningen av Briek har varit på gång en tid och nu har det löst sig så pass att parterna är överens. Den 38-årige stockholmaren har de två senaste säsongerna jobbat ihop med Torbjörn Gehrke i Alviks herrlag i division 1/Superettan.

– Zeljko brinner för det här. Jag menar, hur många coacher är villiga att lämna allt och flytta så här långt, med familj? Han vill satsa på basket, till skillnad mot för många andra coacher som kanske först frågar sig vad de själva kan få ut av det. Otroligt positivt, säger Torbjörn Gehrke.

Zeljko Briek har förutom A-laget även ansvarat för flera av Alviks framgångsrika ungdomslag. Dessförinnan var han engagerad i Saltsjöbaden och Lidingö.

– Så fort jag fick anbudet från Jämtland ville jag tacka ja. Jag har sett hur mycket bra jobb som görs där uppe. Dessutom måste man våga och det har jag alltid gjort. Jag har inte jagat pengar utan jag vill utveckla mig själv och hjälpa svensk basket att utvecklas, säger Zeljko.

– Det är förstås väldigt hedrande att få förtroendet av Jämtland Basket och följa med Torbjörn för detta uppdrag. Det är som en dröm att få jobba med basket i en stad som Östersund där många brinner för sporten och klubben, där det är stor kompetens på många olika nivåer och där det finns stor resurs på unga talanger, säger Briek i ett pressmeddelande.

En flytt till lilla Östersund framför att bo kvar i Stockholm är inget som bekymrar.

– Jag är positiv till mindre städer, där det är lugnare och där folk bryr sig om varandra mer.

Förutom ligacoachning kommer även Brlek att vara huvudansvarig tränare för det talangutvecklingsprogram som Jämtland Basket från och med i höst kommer att driva. Programmet kommer att innefatta tävlingsspel i dels division 2, dels dels i U19-elit i Stockholmsserien.

Lagen ska ha en nära koppling till ligaverksamheten och med ett nära samarbete med Östersunds Baskets äldre ungdomslag och NIU:s basketgymnasium.

Målet är, precs som för damlaget, att kunna erbjuda spel i Basketettan för de unga talanger som är på väg upp redan till säsongen 2015/2016.

– Det här är en strategisk mycket viktig fråga för oss och det känns förstås riktigt bra att kunna addera ett talangutvecklingsprogram till verksamheten. Zeljko, tillsammans med Torbjörn, får nyckelroller i utvecklingsarbetet, säger klubbdirektör Peter Johansson.