Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny arena ska integrera

Det blir en ny näridrottsplats i Bräcke. Och passande nog hölls en dag för att visa upp fritidsaktiviteter alldeles efter beslutet. Tanken är att de ideella idrottsföreningar som finns ska vara en nyckelspelare i integrationsarbetet.

– Det blir utegym, hinderbana, basketplan, grillplatser och vindskydd, säger Monica Sandström, ordförande i basketsektionen i Bräcke sportklubb. Det är som ett kinderägg, det kommer finnas något för alla.

Anledningen till att Monica är så glad är att beslutet att bygga näridrottsplatsen Bräcke outdoor, som projekterats sedan ett år tillbaka togs på fredagsmorgonen.

– Vi fattade beslutet i sportklubben i går (torsdag) kväll och fick klart med kommunen i morse, säger Monica Sandström.

Byggstarten blir redan i början på juni och om allt går som det ska kommer den nya utearenan vara klara en månad senare.

Det är full aktivitet i Bräcke gymnasieskola denna fredag eftermiddag. Projekt fritid är på besök och visar upp aktiviteter för eleverna och då främst de som är asylsökande.

– Projekt fritid är ett pilotprojekt som ska pröva olika metoder, säger Sapideh Razavi, som är projektledare. Tanken är att kontakten med idrottsföreningar ska ge nyanlända hjälp att få en fritidssysselsättning, säger Sapideh.

De aktiviteter som efterfrågas var i början mest fotboll men fler och fler idrotter kommer upp på listan.

– Många gillar skidåkning, säger Sapideh. Sen har de frågat efter ridning, simning, kampsport och dans. Vi arbetar med att få tag i faddrar på olika idrottsföreningar för att underlätta att ta emot nyanlända i föreningarna, säger Sapideh Razavi.

De ungdomar som är ensamkommande kan ha lättare att komma i kontakt med föreningslivet, tack vare personalen som arbetar på boendena och har erfarenhet av det svenska samhället. Barn och ungdomar som kommit med sina familjer saknar dessa ingångar.

– Vi vänder oss därför även till familjerna, säger Sapideh Razavi.