Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny americana signerad Landstrom

Landstrom fortsätter att låta lyssnarna vila i glesbygdens storslagna, vackra landskap. Samtidigt öppnar de fönstret mot världen.

På onsdag 19 augusti släpper duon Landstrom, som består av makarna Carina Landin och Göran Lindström, sin tredje skiva "What we saw". Paret ser albumet som en naturlig fortsättning på "Land of nowhere" (2013) och "In the bright daylight" (2011).

– Vi håller oss i samma musikaliska landskap som vi alltid gjort. Textmässigt har vi influerats av många av de strömningar som finns i dagens samhälle, till exempel debatten kring stad- och land, glesbygden och främlingsfientligheten, säger Carina Landin, som tidigare berättat att Tom Waits och PJ Harvey är två viktiga husgudar.

På fredag blir det releasefest för särskilt inbjudna i ladan hemma på gården i Kullsta där också albumet med sex originalspår är inspelat. Flera lokala musiker är involverade. Trummisarna Magnus Vikberg och Niklas Rongefors är inlånade på skivan. Gitarristen Tony Backlund gästar releasekvällen.

Landstroms debutalbum blev av nordiska nätmagasinet Rootsys läsare framröstat som Årets americana/rock album i Sverige 2011. Carina Landin tycker att americanan fått ett uppsving i hela landet de senaste åren.

– Den har letat sig in i på klubbarna i storstäderna. I länet har Ideella föreningen Popgeni gjort genren mer tillgänglig på livescenen och det är jättebra.