Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu tänds ljusen för att minnas de döda

Ljus för eftertanke, minnen, sorg och glädje.

Under helgen kommer kyrkogårdarna runt om i länet att fyllas av tända ljus för att minnas de som inte längre finns hos oss.

Den här helgen händer det något på de kanske annars så mörka kyrkogårdarna i länet. Ljus tänds och vackra kransar läggs vid gravarna. Det är tid att minnas de som har dött.

Allhelgonahelgen har blivit en av de största besökshelgerna till svenska kyrkan. För många är besöket ett sätt att minnas de döda. För andra är besöket ett sätt att knyta an till sina rötter och för de som nyligen mist någon kan besöket bli en del av sorgearbetet.

Som vanligt kommer församlingarna att ha minnesgudstjänster under lördagen och söndagen för bland andra de som mist någon under året. Många församlingar håller också extra öppet under helgen för fika enklare andakter eller fika vid kyrkogårdsbesöket.

På kyrkogårdarna vid Sunne och Frösö kyrkor kommer församlingarna under fredagen att bjuda på glögg till den som besöker en grav.