Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Nu ska vi spöa Norge!"

Oslo Grand Prix byter helg och konkurrerar med Jämtlands Stora Pris.
Men Travjämtland tänker visa musklerna i uppropet: "Nu ska vi spöa Norge!"
Målsättningen är att få till en högre publiksiffra på Östersundstravet än på Bjerke i Oslo.

Det är faktiskt svensk/franske stortränaren Anders Lindqvist, med rötter i Umeå, som drog igång uppropet.

Anders Llndqvist fick idén till "Nu ska vi spöa Norge!" efter ett twitterinlägg.

– Jan Hedrén skrev att det loppen var klasser bättre på Bjerke än i Östersund till helgen. Jag tycker att det är fantastiska lopp i Östersund och kände bara att det skulle vara kul att spöa norrmännen. Det skulle vara så fantastiskt kul om det var större publik på Jämtlands Stora Pris än på Oslo Grand Prix. Jag är ju i grunden norrlänning så jag värnar om travet i norr, säger Lindqvist.

Tror du jämtarna ställer upp och tar sig till Östersundstravet på lördag?

– Det är jag övertygad om. För det första är det ju så hög klass på travsporten som bjuds. Dessutom vet jag att jämtar hatar att förlora.

Om man lyckas få till en större publik på Jämtlands Stora Pris än i Oslo Grand Prix kommer det att lottas ut många fina priser bland travbesökarna i Östersund.

Bland annat finns ett par Prix d´Amerique-resor på prisbordet.

– Jag hoppas att Östersund vinner kampen så att det kommer ner några jämtar och besöker Paris. Jag lovar att själv guida runt dem i Paris, säger Anders Lindqvist.

På Östersundstravet har man förstås förhoppningar på en jättepublik på lördag.

– Vårt publikrekord är på drygt 14 000 och det skulle förstås vara en dröm att slå det. Men jag skulle vara väldigt glad om vi passerade 10 000. Jag skulle gärna vilja slå Oslo Grand Prix´s publiksiffra och då kanske det krävs att vi når publikrekordet. Det blir förstås svårt, men häftigt om vi lyckas, säger travbanechefen Jan Quicklund.