Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu ska skolfrågan i Strömsund upp på bordet

Hur det blir med skolnedläggningarna i Strömsund? Det är den heta frågan när barn-, kultur- och utbildningsnämnden sammanträder i morgon.

Det var egentligen redan i slutet av förra året som skolfrågan var uppe för avgörande – men det slutade med att socialdemokraterna stödda av rättvis demokrati fick igenom att en extern skolutredning skulle göras.

Och resultatet kom precis lagom till påskhelgen, vilket LT rapporterat om. Även den externa rapporten slog fast att färre skolor och en satsning på ny teknik är nödvändig för att skapa likvärdiga förutsättningar för eleverna i kommunen.

Rent konkret är förslaget att högstadiet i Backe flyttas till Hoting. Dessutom föreslås nedläggning av skolorna i Bodum, Jorm och Kyrktåsjö.

Politikerna i bku-nämndens arbetsutskott har redan enats om att en nedläggning av Bodums skola i Rossön bör genomföras, eftersom en friskola har fått klartecken att starta till hösten.

Men förändringarna kring de andra skolorna ska diskuteras på morgondagens möte.

Vid mötet kommer man också bland annat att ta upp frågan om "Gula skolan" eventuellt kan rymma kulturskolan i framtiden. Det är Lena Johansson (S) som lagt fram frågan.