Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu ska polisen cykla genom Sverige

Ibland beskylls polisen i länet för att vara ute och cykla. Nu blir det allvar av beskyllningarna när länets poliser ska samla in pengar till Barncancerfonden genom att tillsammans med övriga poliser i Sverige cykla från Kiruna till Trelleborg.

I månadsskiftet maj-juni kommer stora delar av landets poliser att vara ute på cykeltur. Det är polisföreningen IPA (International Police Accociation) som är en sammanslutning av poliser över hela världen, där den svenska sektionen bestämt att cykla mellan Kiruna och Trelleborg för att samla in pengar till Barncancerfonden.

– Eftersom IPA kommer att skänka tio kronor per kilometer som vi avverkar på våra cyklar kommer det att bli cirka 20.000 kronor till fonden, berättar Thomas Gutke, som är ordförande för Jämtlandsavdelningen.

Samtidigt kommer poliserna sätta upp sparbössor på cyklarna så att folk efter vägen kan stödja projektet med ännu mera pengar.

– Jemt- Club, som sektionen i länet heter, kommer att börja sin cykeltur i Lit och cykla ner till Ånge. Sträckan ska delas upp i sex delsträckor. Det blir en tur på 12 mil så den hinner vi med under en dag, säger Thomas Gutke. Vi räknar med att det kommer vara mellan 15 till 20 poliser från länet som ska vara med och avverka Jämtlandsdelen. Från Ånge kommer sedan Sundsvallsklubben att ta över för att fortsätta färden mot Ljusdal.

– Samtidigt kommer polisen att ha ett litet jippo på torget i Östersund och vi ska försöka få lokala näringsidkare att sponsra delar av projetet, säger Gukte.

Han vill också framhålla att förutom att man samlar in pengar till ett behjärtansvärt ändamål, så stärker man gemenskapen och andan inom poliskåren.