Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu ska Oskar Brorsson ut i SM – "Helt annat motstånd"

Oskar Brorsson har varit kvick på rallyvägarna i vinter.
Nu väntar SM på hemmaplan.
– Sverigeeliten är något helt annat att möta. Jag ska göra vad jag kan, säger JMK-föraren.

De sista förberedelserna är gjorda.

I morgon torsdag är det träning – sedan börjar rallyt med två specialsträckor på fredagen.

– Nu gäller det bara att tagga till. Jag vet inte om jag har så mycket fördel av någon hemmaplan när alla får köra genom sträckorna två gånger innan. Men I5-skogen har jag väl kört ett 15-tal gånger ... den sträckan vet jag hur den funkar, säger Oskar Brorsson.

► Läs mer inför länets SM-rally:

Utmärkta förutsättningar för vinterrally

Publiksträckan på skidstadion blir spektakulär

Förra vintern kom han till SM-rallyt utan förberedande tävlingar. Nu är det klart bättre förutsättningar.

Nyårsrundan, Örnskölden och Härjedalsbrickan har han kört tidigare i vinter. Varje gång har han varit snabbaste C-förare i sin klass, trimmat 2WD.

– Körningen sitter mer i ryggraden nu. Inbromsningar och attack i kurvorna kommer mer naturligt ... och det har varit fina förhållanden varje gång med bra vintervägar, precis som det verkar bli nu, säger Oskar Brorsson, som har hjälp av lillebror Anton i kartläsarstolen.

– Det funkar väldigt bra. Jag frågade om han ville vara med när han la hjälmen på hyllan, och nu har vi kört tillsammans sedan SM ifjol.

Den stora förändringen på ett SM är förstås motståndet. Nu kommer eliten av svenska förare, där många har större budget och topputrustade bilar, till Östersund.

– Allt är väl annorlunda om man jämför med min Golf Mk2. Den var kanske i toppskick för 15 år sedan. Nu skiljer motor, fjädring, växellåda – allt. Så det är svårt att säga något om placering, jag vill få till känslan jag hade senast i Härjedalsbrickan. Kan jag hålla i det under hela SM skulle jag vara jättenöjd, säger Oskar Brorsson.