Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska "mästarna" göra upp i tv

Annons


Elva idrottsstjärnor ska bo under samma tak i tre veckor. Goda middagar och mycket gamla minnen, visst. Men framför allt tuffa tävlingar och utslagning. Bara en av dem kommer att vinna titeln "Mästarnas mästare".

Det är dags för avfärd från Arlanda. Destinationen är Spanien och byn Alcalá la Real i Andalusien där inspelningen av SVT:s kommande nöjessatsning "Mästarnas mästare" ska börja. De forna skidessen Per Elofsson och Thomas Wassberg hejar glatt på varandra, före detta längdhopparen Erica Johansson minglar och Emma Igelströms dotter Olivia, 20 månader, kastar sig i knäet på kanotmedaljören Susanne Gunnarsson. De församlade idrottarna ska tävla tillsammans och mot varandra i "Mästarnas mästare". Stämningen är god, trots att deltagarna knappt har någon aning om vad som väntar dem nere i Spanien.
Utslagning väntar

-Jag har inte tränat på väldigt många år, har fått barn, senast nu i januari och har inte förberett mig på något sätt inför det här. Jo, lite situps och knäböj med skivstång i förra veckan, för att slippa den värsta träningsvärken. Men jag ger ju inte upp, om det inte handlar om kondition, då släpper jag direkt. Och så gillar jag utmaningar, så länge det inte ger blodsmak, säger Erica Johansson om sina egna styrkor. Hon tittar sig omkring och tror att brottaren Ara Abrahamian blir den tuffaste motståndaren.

Gemensamt för de elva idrottsstjärnorna är att de alla tagit guldmedalj i sina respektive grenar och att de har lagt av med elitidrotten. I Spanien väntar tävlingar i moment som koncentration, laganda, taktik och fysisk prestation. En efter en kommer de att bli utslagna och den mest kompletta idrottaren vinner. Bland deltagarna finns hinderlöparen Anders Gärderud med OS-guld från Montreal 1976 som främsta merit och så Ara Abrahamian som knappt har hunnit lägga av efter Peking-OS.
Ångest för Abrahamian

-Det här får bli en utmaning men inte på så jättestort allvar, mest bara kul. Jag är i alla fall inte lika fokuserad som i OS, haha. Självklart vill man vinna men det är ingen brottningstävling där jag har satt upp ett mål. Men jag har haft ångest, i går när jag packade, det kändes som om jag skulle åka på utbildningsträningsläger någonstans, säger Ara Abrahamian.

"Mästarnas mästare" har premiär i SVT i början av nästa år och programledare är Mikael Leijnegard.

Mer läsning

Annons