Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu ska det avgöras för ÖBK

Ett hinder återstår för Östersunds BK i kampen om en plats i Allsvenskan.
– Det är fifty-fifty, säger Conny Halvarsson om söndagens möte mot Vilhelmina.

ÖBK klarade det första kvalhindret mot allsvenskan. Mötet med Jonsta (i Sollefteå) vanns med 2–1 i matcher. Östersundarna började darrigt, men spelade upp sig och tog en klar seger.

Nu väntar det andra och sista kvalet. Motståndare är Vilhelmina, ett lag som ÖBK känner väl.

Precis som mot Jonsta avgörs helgens drabbning i bäst av tre matcher. Har båda lagen vunnit varsin av de två första matcherna, kommer det alltså att bli en tredje och helt avgörande fajt.

– Det är så ovisst att jag tror den första matchen kan bli avgörande, menar Halvarsson.

Kvalet avgörs i Sundsvall – vad säger du om det?

– Det handlade väl om Härnösand eller Sundsvall, men jag tror att det är bra för oss att spela i den hallen. Samtidigt är Vilhelmina ett bra lag, som har blivit bättre och bättre. Jag tror att det kommer att bli tufft. De har ett lag som påminner om vårt, med några bra toppspelare.

Tittar vi på resultaten lagen emellan i seriespelet känns utgången lika oviss. ÖBK har vunnit klart på hemmaplan medan västerbottningarna tagit lika klara segrar på sin hemmaplan.

Conny Halvarsson tar med sig tolv spelare till Sundsvall, allt för att kunna rotera i laget beroende på hur det går.

– Jag tror att dagsformen kommer att avgöra vilket lag som vinner, avslutar ÖBK-ledaren.