Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu ska äntligen väg 339 byggas om

Nu ska äntligen den omtalade väg 339 mellan Hårkan och Lövsjön byggas om. I går var representanter från Krokoms kommun, Trafikverket och Skanska på plats i Lövsjön för att officiellt starta bygget.

– Det här är vägsträckan som blev bortglömd, sa kommunstyrelsens ordförande i Krokom, Maria Söderberg, när hon i går hälsade alla berörda välkomna till byggstarten av vägombyggnaden.

Söderberg berättade att hon personligen har träffat generaldirektören på dåvarande Vägverket för att protestera mot att pengarna till det planerade vägbygget helt plötsligt tog slut när bygget av sträckan började förra hösten.

– Då tog det bara några dagar så fick jag ett telefonsamtal där jag fick meddelandet att nu fanns det pengar igen och att vägbygget skulle fortsätta som planerat, berättar Söderberg och passar på att överlämna blommor till Trafikverket och Skanska, som ska bygga vägen.

I höstas kunde Länstidningen berätta om ett gäng skolungdomar från Cederbergsskolan i Föllinge som åker skolbuss på den aktuella sträckan varje dag. Till slut tröttnade de på de skakiga skolresorna och skrev ett protestbrev till Vägverket där de berättade hur det känns att bli mörbultade varje dag. Dagen efter lovade Vägverket att ombyggnaden av vägen skulle starta omgående, men efter det har det varit tyst från Trafikverkets (tidigare Vägverket) sida ända tills nu, när bygget åter ska sätta igång.

Tyvärr kunde inte de protesterande eleverna vara med i går för att fira att vägen nu ska byggas om, eftersom de gjorde prov under skoldagen.

Den aktuella sträckan är nio kilometer lång och ombyggnaden är beräknad till cirka 18 miljoner kronor.

– På sina ställen är det mycket myrmark att gräva ut för att få rätt bärighet, berättade Bo Nilsson från Trafikverket under gårdagens möte. Han tror att vägen ska kunna invigas någon gång nästa sommar.

Agneta Hultin från Lövsjön, mer känd som Hulda på Höjda, var strålande glad under gårdagens möte.

– Den här sträckan betyder så mycket för oss som bor här i bygden likaså för alla turister som kommer hit. För mig som rörelseidkare är ombyggnaden av vägen enormt viktig.

Lika glad var Kjell-Jonas Enarsson från Laxviken. Han har kämpat för att vägsträckan ska byggas om sedan han flyttade till bygden 1975.

– Under mina bilresor runt landet har jag konstaterat att Jämtland har Sveriges sämsta vägar. Därför känns det extra kul att Trafikverket kostar på en vägstump i våra trakter, säger han.