Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu ska alla barn få plats i Kövra

Förskolan i Kövra har blivit för liten. Nu byggs den ut så att alla barn ska få plats.
– Det känns otroligt roligt, säger Per-Olov Larsson, rektor.

Förra läsåret gick 34 förskolebarn i Kövra. Det var fler än förskolelokalen klarade av och några av barnen fick gå inne i skolbyggnaden. Nu byggs därför förskolan ut för att alla barn ska få plats.

– Vi var tvungna att säga nej till föräldrar som ville ha plats för sina barn i fjol. För att inte hamna i det läget igen gör vi det här nu, säger Per-Olov Larsson.

I slutet av maj började förberedelserna för grundarbetet till den nya förskoleavdelningen. Nästa vecka börjar snickaren arbeta och i november beräknas den nya avdelningen vara klar.

– Det blir en ganska stökig höst, men det får man ta när man vet vad som kommer. Vi har räknat med att ha det så här fram till jul och att vi efter jul kan slussa ut alla förskolebarn i den nya byggnaden, säger Per-Olov Larsson.

Per-Olov Larsson tror att anledningen till att det finns så många föräldrar som vill ha plats för sina barn på Kövra byskola är dels att många har valt att antingen stanna i sin hembygd eller att återvända när det är dags att bilda familj. Men det beror också på att skolan har ett större upptagningsområde än det var tänkt från början.

Sandra Molander och Lennart Molander bor i Mo, ungefär en mil från Kövra. Till hösten börjar deras dotter My, tre år, på förskolan i Kövra.

– Vi ville ha henne i Kövra och kontaktade dem i våras. Då sa de att de inte skulle ta in några fler barn innan utbyggnaden. Hon fyller tre år i augusti och vi börjar se att hon vill leka mer med barn i egen ålder, säger Sandra Molander.

Familjen hade att välja mellan att låta My börja förskola i Svenstavik eller i Kövra. Valet föll på Kövra eftersom skolan är liten och har små barngrupper.

– Det var fullt när vi frågade. Det är bra att de inte tullade på det utan behåller små grupper för att kunna hålla kvaliteten på verksamheten, säger Lennart Molander.