Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ryker Peters dreads

/
  • Peter Mellgren får ofta frågor om sina dreads, hur han tvättar håret och om han kammar sig. Men från och med i kväll är det slut med det. ”Jag känner mig absolut inte tvungen att klippa mig, med den här frisyren är ganska opraktisk och otymplig”, säger Peter Mellgren.

Peter Mellgren har bestämt sig. Nu klipper han av sig sina dreadlocks. Det händer i kvällens avsnitt av tv-programmet Go kväll där han ska medverka i deras ”Gör om mig”-inslag.
– Det är ganska jobbigt att gå omkring med de här korvarna. Jag känner att det är dags för en förnyelse, säger han.

Annons

I 12 år har Peter Mellgren levt med sina dreads.

När han fyllde 15 slutade han klippa och kamma sig. Max en gång i veckan blev det Mellgrenska håret tvättat och då oftast bara med tvål och vatten. Allt för att det skulle bli så långt och tovigt som möjligt. Och det blev det.

Peter har hittills bara träffat en person i Sverige med längre dreads än han själv.

Men nu har det alltså blivit dags att låta tovorna falla, och det dessutom på bästa sändningstid. I dag tar Peter tåget upp till Umeå där Go kväll spelas in.

Han är inte ett dugg orolig för vilken stil eller vilka kläder som stylisterna kommer att se ut åt honom. Men han sticker inte under stol med att han är lite nervös över det där med håret.

– Jag känner mig osäker på om jag kommer att trivas med mig själv efteråt. Det ska bli riktigt spännande. Dreadlocks är faktiskt den enda frisyr som jag har trivts i, säger han

Idén att klippa sig har inte kommit som en blixt från en klar himmel utan har växt fram under en lång tid. Redan för fyra år sedan hade han faktiskt bestämt sig, men den gången blev frisören sjuk, och sen gick tiden. Att det nu händer i tv beror på att Peter inser underhållningsvärdet i det.

– Man är väl lite full i fan och vill göra något av det. Genom åren har jag mött massor av människor som blivit fascinerade av mitt hår.

– Jag har också alltid fått frågan: ”Hur länge ska du ha det där då?” Nu vet jag. Starkast reaktioner får jag nog av min flickväns mormor . Nu kommer jag att växa i hennes ögon, säger han och skrattar.

Peter Mellgren är en välkänd profil i Östersunds förenings- och nöjesliv. Han har bland annat sjungit i olika band och körer samt arrangerat konserter i Hårdrocksklubbens namn. Just nu studerar han klassisk sång på universitetet i Trondheim och den 3 april har östersundarna chansen att njuta av hans ljuva stämma. Då gästar nämligen han och pianisten Hedda Hansen Berg Klubb Sam på Storsjöteatern. Romanser av den tyske kompositören Robert Schumann utlovas. Av en då nyklippt Peter Mellgren.

Mer läsning

Annons