Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu måste Robin ge allt

Annons


Konkurrensen har hårdnat och nerverna dallrar. Fem tävlande återstår i "Idol". För Robin Bengtsson gäller det att leva ut i strålkastarljuset en gång för alla.

-Jag har ju fått kritik för att jag inte är så scenvan så nu vill jag verkligen visa att jag kan bjuda på en bra show!

Enligt statistiken ska 17-årige Robin Bengtsson från Svenljunga slippa hänga löst i den här omgången av "Idol". Varannan vecka har han hittills riskerat att bli utröstad, stått och plågats bredvid den som till sist fått lämna tävlingen. Men Robin Bengtsson har klarat sig. Så var det också förra veckan. Han tror att alla gånger han varit nära att åka ut har gjort honom starkare.

-Det känns inte så tungt utan jag tror det har hjälpt mig att utvecklas i den takt som jag har gjort. För jag har verkligen fått ligga i hela veckorna, varje kväll går åt till att stå framför spegeln och öva, öva. Jag tror det har varit bra för min personliga utveckling.

TT Spektra: Hur ser du själv på resan du gjort genom tävlingen?

-Jag känner att jag tagit jättestora kliv sångmässigt och scenmässigt. Jag hade ju aldrig stått på en scen utan en gitarr i hela mitt liv innan jag kom hit. Så på så sätt har jag gjort enorma framsteg. Utan det här hade jag fortfarande suttit med gitarren hemma i sovrummet och klinkat.

TT Spektra: Vad måste du plocka fram nu för att bli en vinnare?

-Om jag bara övar som fan och lever ut mer så kommer det att bli bra. Jag har fått en liten tankeställare - jag måste förmedla den glädje och alla känslor som jag känner när jag står där uppe så att det syns utåt.

Och visa känslor kommer Robin Bengtsson att få tillfälle till med veckans kärlekstema. Stings "Fields of gold" är Robins val av kärlekslåt och dessutom ska han göra sin version av Robbie Williams "Let me entertain you".

-Jag har dedikerat "Fields of gold" till mina fem bästa killkompisar. Det är ingen låt som är mellan två personer utan det är mer bara en vacker låt om saker som har hänt, den speglar min och deras relation ganska bra.

TT Spektra: Sting eller Robbie Williams då - vem ligger närmast din personlighet?

-Det är nog Robbie Williams. Han är galen, rolig och spontan.

Mer läsning

Annons