Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu kommer kraven efter översvämningsskadorna

Östersunds kommun har tagit på sig ansvaret för vissa översvämningsskador. Ersättningskraven kommer nu – som ett brev på posten.

Det var 2010 och 2011 som skyfallen öste över delar av Storsjöområdet och orsakade stora översvämningsskador; framför allt i ett flertal villor i Odensala.

LT berättade i början av juni att Östersunds kommun erkänner ansvar för vissa delar av skadorna som villaägarna drabbades av.

Enbart försäkringsbolaget Länsförsäkringar fick 40 skadeanmälningar efter skyfallen och kostnaden för översvämningarna har beräknats till fyra miljoner kronor.

En av villaägarna som LT pratade med i juni berättar att försäkringsbolaget visserligen har täckt deras renoveringskostnader, men självrisken på 10 000 per översvämningstillfälle tänker de nu kräva tillbaka av kommunen.

– Vi två kommer att göra det och jag vet fler som kommer att göra samma sak, vi ska prata ihop oss här på gatan, säger Matti Viksten och Sune Winterkvist.

Advokatbyrån Jämtlands Juridiska har nu skrivit ett brev till Östersunds kommun med yrkande om ersättning för översvämningsskadorna. Byrån är ombud för fyra fastighetsägare.

Ur brevet till kommunen:

"Den ersättning som vi kräver är naturligtvis den självrisk som vi har betalat för 2010 och 2011 samt för den brunn som var en nödvändighet för att försöka stoppa framtida vattenskador i samband med översvämningar".