Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu kommer deklarationen

I dagarna har Skatteverket börjat skicka ut årets deklarationspapper.

I dagarna har Skatteverket börjat skicka ut årets deklarationspapper. Tidigt i morse öppnades också e-deklarationstjänsten så redan nu kan man sätta igång med att deklarera.

I år skickar Skatteverket ut omkring 7,5 miljoner deklarationer. Det görs inte i någon speciell ordning så det kan hända att familjemedlemmar får deklarationspapprena vid olika tillfällen. Om man inte fått deklarationen den 15 april bör man dock kontakta Skatteverket.

Tidigt på tisdagsmorgonen öppnade Skatteverket e-deklarationssystemet. Med hjälp av ett bank-id kan du logga in och göra det mesta som du kan göra med din pappersdeklaration. Du behöver inte heller ha fått den fysiska deklarationen. All information finns i systemet.

Genom att e-deklarera minskar du också risken för misstag. Många kontroller sker nämligen automatiskt när den elektroniska deklarationen fylls i.

Förutom e-deklaration med bank-id kan du också deklarera med hjälp av den kod som anges på deklarationen. Dessutom kan du deklarera via telefon och sms.

Skatteverket tror att sex av tio i år kommer att utnyttja möjligheten att deklarera elektroniskt. Resten väntas istället använda den gamla vanliga pappersblanketten.

Oavsett vilken metod du använder så ska deklarationen lämnas in senast den 3 maj. Om du är bosatt utomlands är sista dagen 31 maj.

Om du vill ha pengarna innan midsommar är det viktigt att du har anmält ett bankkonto till Skatteverket senast den 3 maj. Du som redan tidigare har anmält ett bankkonto behöver inte göra det en gång till.

MAGNUS GUSTAVSSON, PRIVATA AFFÄRERPrivata Aff?rer